ТЕРМОПОМПЕНИ АГРЕГАТИ

Термопомпени инсталации от Фриго Компакт

Използването на термопомпи е най-евтиният и лесен начин за отопление и охлаждане на сгради. Термопопомпите са агрегати, които отнемат топлинна енергия от подпочвените води, земните недра, плитките почвени слоеве или заобикалящият ни атмосферен въздух и я предават на вътрешната отоплителна инсталация на сградата.

Най-висока ефективност се постига с геотермални термопомпи - земно- (земя-вода) или водосвързани (вода-вода), които пренасят топлината между вашата къща и земята навън или близо намиращо се езеро/река. Въпреки че тяхната инсталация е по-скъпа, геотермалните помпи имат ниски операционни разходи защото те използват относително постоянните температури на земята или водата. Инсталацията зависи от размера на вашето място, почвата и терена. Тези термопомпи могат да се използват в по-екстремни климатични условия от въздушните термопомпи, и клиентите са много доволни от системите.

Фриго Компакт ООД извършва индивидуално разработване, доставка и монтаж на термопомпени инсталации съобразно нуждите на клиента.